ALemi ßiLmeyen KraL OLamaz..!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
ALemi ßiLmeyen KraL OLamaz..!

35 / ½ KarSiyaKa
 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 ELMALI KURABİYE

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
KarsiyakaLi
Admin
KarsiyakaLi


Mesaj Sayısı : 466
Yaş : 35
Nerden : İzmir / KarŞiyaKa ^^ 35 ½ ^^
Kayıt tarihi : 14/08/08

ELMALI KURABİYE Empty
MesajKonu: ELMALI KURABİYE   ELMALI KURABİYE Icon_minitimeCuma Ağus. 29, 2008 10:52 am

MALZEMELER

yarım limon suyu
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1paket margarin (250 gr.)
1 çay bardağı pudra şekeri (üzeri için ayrıca pudra şekeri)
3 kaşık yoğurt
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 bardak gibi oluyor)

Harcı için :
3 adet elma
2 çay kaşığı tarçın (arzuna göre artırıp azaltabilirsin ama bana göre en iyi miktar bu)
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı toz şeker

önce elmalı harc yapılır.
Elmalar rendenin iri tarafı ile rendelenir. üzerine bir çay bardağı şeker ilavesi ile pişirilir. Elmalar suyunu çekmeye başlarken tarçın ve ceviz atılır. Biraz daha çekmesi sağlanarak ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.

hamur için
Limon suyu, margarin, pudra şekeri yoğurt karıştırılıp macun kıvamına getirilir. Kabartma tozu, vanilya ve un karıştırılarak elenip kulak memesinden biraz cıvık ama ele yapışmayacak bir hamur yoğurulur.
Hamur üzeri örtülerek 10-15 dakika dinlendirilir.

Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır yuvarlanıp düzleştirilir. arasına elmalı cevizli harçtan konularak yarım ay şeklinde poğaça gibi kapatılır. 180 derecede ısıtılmış fırında hafif sararıncaya kadar pişirilir. Kızarmaması gerekir! Ilıdıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir. Servis yapılır.
afiyet olsun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://karsiyaka.hareketforum.biz
 
ELMALI KURABİYE
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ALemi ßiLmeyen KraL OLamaz..! :: EgLence & MizaH :: Pasta TarifLeri-
Buraya geçin: